3D - ORGANIC ARCHITECTURE

Igencsak nagystílű nevet kapott ez a sorozatom, de sajnos nem lehet alább adni ezt a dolgot: a helyzet az, hogy a 3D már önmagában nagyszerű dolog, pláne, ha ékszerekről van szó.
Kilépni a megszokott síkból, és más irányokba is terjeszkedni, fura állatokhoz, növényekhez, bogárhátakhoz hasonló fészkeket, kalitkákat, ketreceket, organikus formákat és alakzatokat követni nagy kihívás és óriási szakmai motiváció. 

A legújabb,  3D-ARCHITECTURE sorozatom kísérletként született, mint az ékszereim nagy része. Kísérletező típus vagyok! Nagyon jó érzés viselni ezeket az ékszereket, mert egyszerűségüknél fogva meglepőek, egyben elegánsak is, de nem uralkodnak a viselőjükön.
A forma maga a meglepetés, a nyers valóság. Drótszobor és ékszer, a valóra vált képzelet. Egyszerűen. Nem színpadi darabok, inkább a hétköznapok királynői, de persze a díva sem várat sokat magára, hiszen már ő is elkészült. Egy következő bejegyzésben vele is megismerkedtek majd, nem marad rejtve semmi.

És kanyarodjunk vissza a kollekció első darabjaihoz:



Az ékszer "teste" ezüstözött drótból épül, szálanként, szőve, organikusan kialakítva. Bőr szálon függ, és két fehér  kristály  egészíti ki a kompozíciót. 




A második darab két, különböző színű drótból készült, asszimmetrikus kialakítású. 
Egy szem fekete achát emeli ki az egyik végét. 
És egy meglepetés swarovszky-kristály incselkedik a drótok által kialakult kis ketrecben.






A harmadik darab rézdrótból készült, és színátmenetesre van antikolva. Az antikolás különleges hatást kelt, kicsit a régi és az új kapujában hezitál. Csöppet sem trendy, inkább a formai innováció nagyszerűségét juttatja eszünkbe. Nem hétköznapi embereknek ajánlom!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése