Vintage en mode!





















Az arculatváltásomnak több oka is van, de a legfontosabb: szeretem a változatosságot! Arculatban is! Igen, tudom, ez "csak" egy blog, de az én blogom, és mint mindent, amit csinálok, szeretem. És szeretném, ha TE is szeretnéd, hiszen nem magamnak, hanem Nektek írom, azoknak, akik szeretitek a ZITACSEK-ékszereket!

A vintage nagy teret hódít manapság, mert most is, mint időről időre ez már előfordult, a divat ismétli önmagát! És az első lépés, hogy visszanyúlunk az eredetihez, és utána újrafogalmazzuk a kor szellemének megfelelően.

Gimnáziumban volt nekünk egy angoltanárnőnk, aki rajongott a divatért, és tudta is a divat-varázslatot, sosem nyúlt mellé, pedig bizony ezt a hibát könnyű elkövetni. Ő mondta volt, hogy a divatot, illetve az egymást követő divatot úgy képzeli el, hogy van egy nagy láda, amibe az emberiség, ahogy múlik az idő, pakolgatja megunt ruháit. És időről időre megfogja az egész kupacot, és megfordítja! Így bukkannak elő az új trendek a múltból, kicsit megpiszkálva, újragondolva, de megtartva azok alapvető ismertetőjegyeit.

Manapság a divat sokkal nagyvonalúbb velünk, mint régen volt. Mindenki azt visel, amit szeretne, amiben jól érzi magát, és ma már nem kell kötelező jelleggel minit vagy maxit hordani, trapéz nadrágot vagy csípőnadrágot, szűkszárút vagy csőnadrágot.
Trendek vannak, és mi eldönthetjük, hogy akarjuk követni, vagy nem. És manapság trend a vintage, trend a bolhapiac, trend a régi ruha, régi táska, régi ékszer. Hogy miért? Egészen egyszerűen azért, mert gyönyörű!
Én mindig is rajongtam a régi tárgyakért, mert számomra fontos volt, hogy egy tárgy, puszta funkcióján túl hordozzon magában valami üzenetet. A vintage egy üzenetet hordoz a múltból, és így mi nem csak egy ékszert, egy táskát, egy bútort, egy ruhát fogadunk be, hanem egy- vagy több ember történetét is, akiké ez volt korábban.

Az ékszereim készítésekor én is arra törekszem, hogy egyrészt tökéletes megmunkálással esélyt adjak nekik arra, hogy továbbörökíthetőek legyenek, másrészt meg egy-egy üzenetet is igyekszem beléjük foglalni, hogy a puszta tárgyiasságukon túl minden nőnek egy mesét is mondjanak, egy gyönyörű, felszabadító mesét a tökéletes nőiségről, amit csak felszínre kell hozni minden egyes lányból és asszonyból, (kor)határok nélkül...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése