Toujours glamour - ívek, kövek, fülbevalók

Van, aki szereti, van, aki nem, van aki viseli, van, aki nem, van, aki a kicsit szereti, van, aki a nagyot, van, aki a csillogót, van, aki a visszafogottat. Van, aki csak szeretne, van, akinek van. És van olyan is, akinek lesz. Van, aki készíti, van, aki megveszi, van, aki örül neki, nagyon, nagyon, nagyon...

Íme néhány példa legújabb, Toujours glamour sorozatomból:


ezüstözött réz, pink achát

ezüstözött réz, fekete bakelit, bagoly charms

réz, üveggyöngy

ezüstözött réz, korál

ezüstözött réz, tűzvörös korál, bali ezüst gyöngyök
(A fülbevalók ára:  2000-2400 ft között mozog, kérdezzetek. Ha más színű gyöngyöt szeretnél, légyszíves jelezd felém.)



UI: A fülbevalót leteszteltem wellness, zumba és mászkálás közben, nem esik ki a fülből. Viszont nagyon édesen mozog, csilingel, és odavezeti a tekintetet, kiemeli az arcodat. Próbáld ki te is!

Könnyed őszi séta


Egy pár nagyon izgalmas fülbevaló, egy hasonló méretű medállal. Mérete: kb. 6 x 3 cm. Nikkelmentes, antiallergén.
Ára szettben: 4800 ft. 

Az őszi hangulat tagadhatatlan, de azért szerencsések vagyunk ebben az évben. Meleg van, lágyan simogat az őszi nap sugara, élvezhető a szabadtéri séta, mászkálás, kirándulás. Kell ennél több?

Igen, bizonyára kell egy gyönyörű fülbevaló, egy szép medál, ami felidézi az őszt, csak picit, csak diszkréten, és annak is a pozitív oldalát.
Az ékszereink segíteni tudnak nekünk abban, hogy könnyebben átvészelhető legyen a hideg, az eső, a zimankó.


Ugye ugye, hölgyeim! Egy szépen összeválogatott szerkó, egy jó smink, egy különleges ékszer, és akkor is madarat lehet velünk fogatni, ha mindenki más magába fordult! Mert magabiztosak leszünk, jól érezzük magunkat, tudjuk, hogy különlegesek vagyunk. A legkritikusabb helyzetben is segíteni tud a tudat, hogy nem engedtük el magunkat. Ezt érdemes minden reggel szem előtt tartani, és vidámabb lesz az életünk. 
Ékszerre fel!


vagy




Leszerződtettem egy komplett stábot... avagy kalandozás a montázsok világába 2.



 Íme a második rész: montázs montázs hátán! Nézegessétek őket, és hátha ez a szép howlit-medál is belopja  magát valakinek a szívébe, mert ő még gazdáját keresi. Infók nálam, természetesen!  Keressetek, hívjatok, kommenteljetek!













Leszerződtettem egy komplett stábot... avagy kalandozás a montázsok világába 1.


Amikor ezeket a képeket elkészítettem, nagyon izgatott voltam, hiszen korábban az volt a legnagyobb bajom, hogy nincsenek modellek a közelemben, és az ékszereim teljes pompája egy ragyogó lányon, asszonyon mutatkozik meg. 

Ez a mostani képsorozat, naná hogy játék, de hogy őszinte legyek, tök jó játék, hiszen eljátszhattam annak a gondolatával, hogy az ékszerem bármit helyettesíteni tud: díszt, lámpát, csillárt, diadémot, fülvédőt, de persze ennek, akárcsak az ékszerkészítésnek, csak a fantázia szab határt. A montázsok jópofák, élettel teltek, és szépen kiemelik ezt a két ékszert, amivel kísérleteztem. Köszönet ezért az ELLE-magazinnak, mert ő keveredett a kezembe! Enjoy!
Ajánlom figyelmetekbe, annál is inkább, mert a szív-nyaklánc még szerető gazdáját keresi! 
















Szösszenet


Fodor Ákos

Van, ki gyönyörű. Van, kin észre kell venni.

S van, ki attól szép, hogy hasonlít egy csúfra, akit szeretek.

Az én Kopaszi-gát emlékművem

Gyönyörűen felújították a Kopaszi-gátat, és ahogy azt kávézgatás közben megfigyeltem, többnyire afféle család-központú hely lett az egykor kultikusnak számító buli-központ. Miután annak a generációnak a picinyei csetlenek-botlanak ma, akik anno nem kevés élményt gyűjtöttek be itt, a régi WB helyén, úgy érzem, van értelme ennek az egybeesésnek. Mert, miközben csemetéinket figyeljük félig párás tekintettel, néha-néha elkalandoznak a gondolataink azon idők felé, amikor még mi, fiatal, lázadó vagy nem lázadó, bulizós ifjak, itt töltöttük el szabadidőnk nagy részét koncerteken, bulikon, barátokkal, társaságban, élményeket, szerelmeket, kalandokat gyűjtve, keresve valamit, amit mára talán már meg is találtunk.
És az idő elmúlik, de ezek az élmények megmaradnak nekünk, és biztos vagyok benne, hogy még öregen, ráncosan és szenilisen is emlékezni fogok arra, ami egykor itt történt, és remélem a barátaim is emlékezni fognak, mert úgy könnyebb röhögni ezeken a közös élményeken.
Ti is jártatok itt anno, nemdebár?

Hétvégén mi is meglegeltettük a legkisebbet, és közben néhány dunakavics is becsúszott a zsebünkbe, mert olyan jó kavicsot gyűjtögetni. Pláne, ha még emlék is kapcsolható hozzájuk.
Hát íme, az én Kopaszi-gát emlékművem, ékszerben megfogalmazva:



Tehát néhány dunakavics a zsebből, és megszületik egy ilyen szuper bulis karkötő. Rock'n'Roll!!!!



A karkötő alapja rézből készült, horgolva, szőve, fonva és hajlítva, majd a végén jól beantikolva, utánacsiszolva, hogy jobban kiemelje a részleteket.



És ez tényleg semmi, csak sima dunakavicsok!




És, hogy felcsigázzam a kedélyeket, egy nyaklánc is készül a karkötőhöz, hasonló stílusban, szóval nagggyon durva!
Te mit tudsz készíteni egy kavicsból?

A világ elveszített egy látnokot...

Meghalt Steve Jobs, az Apple alapítója és elnöke, akinek annyi izgalmas kütyüt köszönhetünk, aki járta a saját útját, ment a feje után, és nem nagyon törődött azzal, hogy mit kell csinálni.És ez volt az ő sikerének a titka... Ha valamit tanulhatunk tőle, hát ez, hogy legyünk bátrak, hallgassunk a belső hangra, és keressük meg azt a feladatot, munkát az életben, amiben boldogok vagyunk, és még hétfőn reggel sem esik nehezünkre felkelni miatta...
Engem ez a kis szösszenet érintett meg igazán:



 “Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”

" Az időd korlátozott, ezért ne pocsékold arra, hogy más életét éled. Ne essetek a dogmák csapdájába - mert a dogmák más emberek gondolatainak gyümölcséből táplálkoznak. Ne engedd, hogy mások véleményének zaja késztessen beszédre. És a legfontosabb, legyen bátorságod követni a saját szívedet és intuíciódat. Valahogy ezek mindig tudják, hogy valójában te mi szeretnél lenni. Minden egyéb másodlagos."

Ti már megtaláltátok azt a munkát, hivatást, amiben önmagatok vagytok, boldogok és kiteljesedettek?
Legyen ez a mai nap az önállóság, az innovativitás, a kreativitás napja! Ezzel tudunk igazán szépen emlékezni Steve Jobs-ra! 
Nyugodjon békében!


Őszi chanson ékszer-nyelven


Őszi hangulatban vagyok, hiszen ősz van, kicsit jó, kicsit szomorú, de mindenképpen gyönyörű... a színek és illatok,  a zöldek, sárgák  tobzódása, a finom földszínek megjelenése, a fények tompasága. És a sok emlék, amit ezek az élmények visszahoznak nekünk - hiába elmúlás az ősz, mégis annyi élet van ebben!

Ősz húrja zsong, 
jajong, busong 
a tájon,
s ont monoton
bút konokon
és fájón.


Több ékszerem is készült az ősz ihletésében, nekem a nyár vége, ősz eleje az évszakom: nagyon meg szokott érinteni ez az időszak, a lelkemet teljesen megzavarják a mindenféle őszi illatok, látványok, a levegőben terjengő melankólia, nem beszélve a tél közeledtéről.
A mostani ékszerem is ebben a hangulatban született, egy nagyméretű nyakék egy hozzávaló fülbevalóval. Látványos, mégsem túlzottan hivalkodó, afféle szignatúra-ékszer lehet egy különleges hölgy számára.


Rézből és üveggyöngyökből készült, egy-két szem ónix és csiszolt kő is belekeveredett a kompozícióba, de itt nem is a felhasznált anyagok, hanem a formai egyensúly, és a kidolgozott részletek dominálnak véleményem szerint.


A fenti képen pl. jól látható, hogy a nyaklánc végén díszelgő csiszolt kő egy kupakot kapott, amin bizony nagyon sokat kísérleteztem, de végül kialakult a technika, és bár sok idő, mégis megérte elkészíteni.


Tudom, hogy nem szép dolog erről beszélni, de tökre büszke vagyok ezekre a kis apróságokra, mert baromi sokat kísérleteztem velük, és jó, hogy immáron ezeket is bele tudom építeni a kompozícióimba. A drótékszer-készítésben is vannak stációk, és egy-egy különleges részlet elkészítése egyben egy-egy akadály legyőzését is jelenti. Mondjuk, aki eddig csak egy Sziget-kört tudott lefutni, annak elképesztő nagy siker a félmaraton. Valahogy így mérhető minden, a saját határainkat döngetjük, és jó esetben átlépünk rajtuk, hogy újabb célokat tűzzünk ki magunknak.


Ennél a szettnél tényleg minden egyes darab, részlet, lánc, a gyöngyök kivételével, saját kézimunka, semmi boltban vásárolható apróságot nem építettem bele, bár szoktam ilyet, de most a abszolút kézimunkát szeretném kiemelni.
És nemsokára felteszem a többi őszi ihletésű ékszeremet, remélem legalább annyira élvezitek nézni, viselni őket, amennyire én élvezem elkészíteni minden egyes ékszeremet!



Lila virágok csipkedrót világa

Régen jártam erre, bár közben nem állt le a munka és nem született kevesebb ékszer, csak nem nagyon volt időm fotózni, posztot írni, szóval kicsit elcsúsztam. Tettem ezt, mert a kisfiam ovis lett, és bizony a beszoktatás nem ment gondtalanul, ez megzavart kicsit is, nagyot is. De most itt vagyok, ezt a szép lila csipke-nyakéket szeretném megosztani veletek. Ha úgy alakult volna, még ma felvettem volna, és ebben mentem volna bárhova, de nem mentem. Így most ez marad nekem, hogy megosztom veletek.
Hátha valaki még beleszeret ...


Készült ezüstözött drótból, üveggyöngyökkel.



Viola - részlet