Mélytengerek kék-zöld sötét világa


Én valahogy így képzelem el a tengerek legmélyén megbújó világot, a gazdag vízinövényzetet, az áthatolhatatlan  sötétséget! Félelmetes, érdekes, különleges, szép és veszélyes egyidőben!
Ez a nyaklánc antikolt rézből készült, és őszintén megvallva, nem volt eredetileg semmiféle koncepcióm arról, hogy mit is szeretnék látni a végén.

Minden szerénység nélkül kimondhatom, hogy az én várakozásaimat felülmúlta a végeredmény, a központban befoglalt gyönyörű kék achát szépen kiemelkedik a réz által képzett kacskaringós, csavaros, fura alapból.
Egy számomra nagyon különleges ékszerré alakult, majdhogynem akaratomon kívül, a kezem csinálta, csinálta, és ez lett végül belőle! Remélem nektek is tetszik!






felhasznált anyagok: antikolt réz, achát, jádé, kékkvarc, ónix.

Még tart az esküvő-szezon!


Esküvői ékszer: az egyik legnagyobb kihívás és izgalom okozója, hiszen minden ara élete legjobbját akarja produkálni ezen a napon! Tervezéskor terítékre kerülnek itt a gyerekkori álmok, szülői elképzelések, anyagi körülmények, de összességében egy a lényeg, hogy boldogok és felszabadultak legyünk ezen a napon.

Nem egyszerű ezt produkálni, sokan azért szerveznek "klasszik" esküvőt, hogy megfeleljenek a társadalmi és szülői elvárásoknak, figyelmen kívül hagyva saját maguk kívánságát. Így alakulnak ki a végtelen kínos (és költséges) családi összejövetelek, amiket könnyen ki lehetne váltani egy boldog felszabadult bulival. 
Érdemes szem előtt tartani, hogy az esküvő mindig a két főszereplőről szól, ennek szem előtt tartásával érdemes szervezni, költeni, és megfelelni másoknak.

Én az ékszerkészítés részét vállalom az ilyen bulikban, íme most is egy darab az esküvői kollekciómból. Egy szép és nőies medál, tenyésztett gyöngysoron, semmi feltűnés, mégis az ékszer tükrözi a viselője kifinomult ízlését és a különlegesség iránti fogékonyságát. A nagy fülbevaló kiegészíti a szettet, és gyönyörűen körvonalazza a menyasszony arcát. 














Augusztusi medál-parádé

Egy szép medál mindent megold! Vagy ti nem ezt gondoljátok?
Pontosítok, hogy ne csak hazabeszéljek. Mit is old meg egy medál? Mindent! Lelki válságot, érzelmi vihart, belső ürességet, melankóliát, fáradtságot, kimerültséget, magányt, párkapcsolati viharokat... ah, hát egy szép, díszes dobozba becsomagolva, színes szalaggal átkötve, ajándék formájában, hát persze...Mire gondoltatok?

Tűzachát befoglava,  ezüstözött dróttal, ezüstözött gyöngyökkel 

Achát-szelet befoglalva, tenyésztett gyöngyökkel, tengericsillaggal

Medál bali-gyöngyökkel, és sok-sok gránáttal, valamint egy szem tenyésztett gyönggyel a közepében

Egy hálóba zárt kék achát, üveggyöngyökkel és egy szem tenyésztett gyönggyel


Imádom őket, mert egyszerűek, könnyű viselni őket, és ha jó a választásunk, akkor felteszik az i-re a pontot, megelevenítik megjelenésünket. Ha nagyon patetikus szeretnék lenni, akkor azt is mondhatnám (és tök őszintén!), hogy medálok nélkül nem érdemes élni! Nem véletlenül gyártom őket, és mindegyiket imádom, egytől-egyig!  Neked már van Zitacsek-medálod?



További képek:

Az ezüst és ezüstözött ékszerek tisztítása

Sokan kerestek meg azzal a kérdéssel, hogy hogyan tudják tisztán tartani a már meglévő ezüst és ezüsttel bevont ékszereiket, így arra gondoltam, egy gyors és praktikus házi megoldást megosztok veletek.
A boltokban sokféle, az ezüst tisztítására alkalmas kendőt, folyadékot lehet kapni, és feltehetőleg nagyon jól is működnek, de én a házi, és a környezettudatos megoldásokat kedvelem. 




Íme egy nagyon jól működő, gyors, praktikus megoldás:


Amire szükséged lesz:

  • 2-3 ek szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • Alumínium fólia
  • Üvegtál
  • Forró víz



A tisztítás folyamata:

  1. Egy üvegtálat kibélelünk alufóliával.
  2. Az ezüstékszert a tálba tesszük, rászórjuk a szódabikarbónát és a sót.
  3. Forró vízzel leöntjük, annyival, hogy ellepje a tárgyat.
  4. Amikor az ezüst megtisztult, kivesszük az oldatból, vízzel leöblítjük, puha ruhával áttöröljük
Mégis hogyan tisztul meg az ezüst?
Az ezüstön képződött folt nem oxidáció következménye, hanem ezüst-szulfid, amely a levegőben található kén és az ezüst által alkotott vegyület. A szódabikarbónás oldat kiválasztja a szulfidot, amely az alumíniumhoz kötődik, mert kémiailag az alumíniumhoz jobban vonzódik, mint az ezüsthöz.
Mindenkinek jó tisztogatást kívánok, remélem segítettem!

Az elmélkedés köve


A mai napra egy nagyon édes kis szettet mutatok nektek. Visszafogott, mégis mutatós, és rengeteg meló, tekergetés van benne, hogy ez a gyönyörű labradorit fészekre leljen.
Az ékszer maga utalhat a harmadik szemre, segít aktiválni az intuíciónkat, ebben a beleépített labradorit segítségére is jön hamar. 
Csak az vegye fel ezt az ékszert, aki végül tényleg tisztán akar látni, akik csak hitegetik önmagukat, hogy ők bizony szembe akarnak nézni a valósággal, messziről kerüljék el, mert még a végén meglátják, amit nem akarnak!




A LABRADORIT az elmélkedés köve. 
Erősíti az intuíciót, érzelmi mélységet ad, segít felismerni az illúziókat. A labradorit a koronacsakrába, a harmadik szembe, a torokcsakrába és a szívcsakrába kapcsolódik. Azt mondják róla, hogy a megvilágosodás köve. 
Enyhíti a fázósságot és regenerálhatja a légutakat. 
Aktiválja öngyógyító erőinket. Segítségével feloldhatjuk érzelmi blokádjainkat, rezgései stabilizálják auránkat.

Karkötőben monszun idején






Nem sok élményt nyújt ez a monszunos időszak, de dolgozni lehet. Illetve semmi mást nem nagyon lehet, így dolgozom...
Néha kisüt, akkor ismét rádöbbenek arra, hogy nyár van, majd zuhogni kezd, olyankor meg majd' mindegy, mert ha összefüggő esőfüggöny van, nem nagyon lehet élvezni a szabadtéri tevékenységeket.
Várom a nyarat, az igazit, és közben tekerem a drótot, pakolgatom a gyöngyöket, készítem az ékszereket. Neked már van Zitacsek-ékszered??

Mára, kedvcsinálónak, ezt az ónix-karkötőt hoztam nektek.
Egy gyönyörű, csiszolt ónixot foglaltam bele ebbe az igazán alkalmi darabba!
Bár ismerek olyanokat, akiknek minden alkalom megfelelő egy gyönyörű ékszer használatához. Megvallom, én is ilyen vagyok, azt veszem föl, amihez éppen kedvem van, nem nagyon törődöm az alkalommal, és titeket is erre biztatlak!
Mi teremtjük az alkalmat, és most itt az alkalom!






Olvass tovább!