Hej, hej, te fülbevaló...


Nehéz ügy egy szép fülbevalót kiválasztani, ráadásul olyat, amelyik minden alkalomhoz illik, vagy egy alkalomhoz nagyon. Vagy nagyon izgalmas, vagy nagyon szexi, vagy egyszerűen csak nagyon jól áll.

Milyen fülbevalót viseljünk?

Nekem nagyon sok év kísérletezésembe került, míg rádöbbentem, avagy
felismertem, hogy az én alkatomhoz, stílusomhoz, ízlésemhez milyen jellegű fülbevaló illik.
Mert egyáltalán nem mindegy, hogy milyen. Ha kerek az arcunk, akkor azt szeretnénk, hogy nyújtson, ha hosszúkás, akkor ellenpontozni kell, ha kicsit szögletes, akkor inkább a nőiességet kell kiemelni, ha túlságosan romantikus, akkor egy kis sportos vonalat is be
lehet hozni, és akkor még az alkalom, amire keressük, szóba sem jött!
Szeretnék segíteni ebben nektek (és egyben magamnak is), úgy, hogy felvonultatom a fellelhető fülbevalókat, és megnézzük, hogy melyik kinek illik.
Amiket ma készítettem elő, nagyvonalúak, gazdagok, inkább alkalomra valók, és olyan lányoknak, nőknek ajánlom, akik nem szeretnek rejtőzködni. Ezek a díszek feltűnőek, csillogóak, színesek, és nem is kicsik... vállalni kell őket, tudni kell viselni, tudni kell együttlétezni velük.
Íme az első adag:









Az Ünnepre hangolódva


Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!
Élvezzétek a ránk törő tavaszt, a nap melegét, a friss illatokat, a jó kajákat, az izgalmas programokat! A családi együttlétet, az intimitást, éljétek ki kreativitásotokat a főzésben, az ételek dekorálásában, a tojás festésében, és akinek még ezen felül marad energiája másra, akkor hajrá...
Én is kicsit pihentetem a fogókat, drótokat, kalapácsokat, és a háztartásra figyelek. De, hogy ne hagyjalak benneteket látnivaló nélkül, fogadjátok tőlem ezt a medál-mozaikot ajándékul. Egy kicsit összesítettem a közelmúlt néhány munkáját, íme:




Merjünk nagyot álmodni!!!!

Imádok ékszereket készíteni, izgat, hogy valami érdekes formát kipróbáljak, feldob, ha valami különlegeset valósítok meg, és nem látok, nem hallok, ha éppen a gyártási folyamat kellős közepében vagyok.
Csuda jó dolog!
És mennyivel jobb lenne, ha valakivel összhangban, egy alkalomra, egy bizonyos NŐnek a személyiségéhez idomítva, kitalálva a vágyát, személyiségét, kellene a szépségeimet megálmodni.
De terveznék színésznőknek, modelleknek, bemondónőknek, hogy kiemeljem, felerősítsem személyes szépségüket, bájukat. Mitőbb, divattervezőkkel karöltve de terveznék, összehangolva, ruhát-ékszert!

Háát, így van ez, megszületett a vágy, most aztán dolgozhatok a megvalósulásán, és ahogy ismerem magam, közeledem a célomhoz.

Nektek van ötletetek ezzel kapcsolatosan?
Ha igen, leveleket várom a postaládámban.

A legjobb ötlet kieszelői között kisorsolok egy gyűrűt!!!!!

Az ívek harmóniája






Ez a szett már nincs a birtokomban, de a képek még itt vannak, hogy elmeséljék ennek a kombinációnak a szépségét, harmóniáját.
Nagyon szerettem...

Hozzávalók: jáspis-drazsék, lila üveggyöngyök, ezüstözött rézdrót






Napsugár, tengerpart...





















Talán nem csak én, hanem mindannyian vágyunk a nyárra, tengerre, melegre, a homok lágy érintésére meztelen talpunk alatt. Finom, édes illatokra, a naptej illatára, a halszagra, a tenger morajlására, naplementére, a tengeri mütyürök illatára, a szabadtéren elköltött romantikus vacsorákra, fürdésre, a tengervíz ízére... álmodozom! És miközben álmodozom, látok magam előtt egy nőt, áttetsző fehér, földig érő, lenge ruhában. Sétál a koraesti félhomályban a tengerparton, mezitláb, egy szalmakalappal a kezében, kagylókat keresgél, élvezi a tengerparti est lágyságát és puhaságát, és ezt a medált viseli...

(kb. 4,5 cm átmérőjű, ezüstözött rézdrótból készült, türkiz és korál felhasználásával.)


Egy rozettába zárt mese





















Hogy mi az a rozetta?
Emlékeztek azokra a gyönyörű, román korra és a gótikára jellemző, utánozhatatlan szépségű ablakokra, amiken a napfény színes játékot űzött? Emlékeztek a templomok ablakain még ma is megtalálható színkavalkádra?

Én elgyengülök ezektől a formáktól, és meghajolok a nagy mesterek tudása előtt.

Nem tudatos munka eredménye, és persze megközelítőleg sem olyan volumenű munka, mégis, amikor felveszem ezt a medált, mindig ezek az ablakok jutnak eszembe, a színek és formák harmóniája.
Egy női ékszernek valamiféle harmóniát kell képviselnie, annak az üzenetét, hogy a nő, aki viseli, jól van, összhangban van önmagával és a világgal, tisztában van a képességeivel és lehetőségeivel és élni is tud velük. Egy női ékszer modern szóval élve, a marketing egyik legfontosabb eleme, egy display, amivel üzeneteket továbbítunk.
És ez a medál az üzeni, hogy a nő, aki viseli, harmonikus, szép, kiegyensúlyozott, és különleges.
Szeretem a marketinget, mégha ezt a formáját is választottam...



Álom egy rózsakvarc medálban






































Ez a cím egy kicsit úgy hangzik, mintha a Columbo-sorozatból emeltünk volna ki egy epizódot, miközben egy nagyon romantikus, díszítő, ékesítő tárgyról beszélünk.
A medál számomra olyan, mintha egy apró tárgyba belezártunk volna egy nagyobb esszenciát, értelmet, amit viseléskor sugároz ránk és mindenkire. Amikor magunkra biggyesztünk egy medált, akkor nem csak egy medált teszünk magunkra, hanem a medál által képviselt stílust, szellemiséget, egyfajta üzenetet, amit sugárzunk magunkból a világ felé.
Emlékeztek még anyáitok, nagyanyáitok által féltve őrzött medálokra, amiket ritkán, és rövid ideig lehetett kézben tartani, és mindegyiknek volt valami háttértörténete, meséje, és ettől olyan nagyon, de nagyon szépek lettek, misztikusak, különlegesek? Alig vártuk, hogy felnőhessünk és megkaparinthassuk őket.

Nekem azért akkora öröm medálokat készíteni, tervezni, megálmodni, mert mindenikbe belezárok egy ilyen apró kis mesét, amit magamban őrzök, egy történetet, ami aztán életre kel a viselője által, és örökké él.
Ez az álomszép rózsakvarcmedál egy tiszta, ártatlan nő történetét hordja magában, egy nőjét, aki elegáns, aki szereti a női szépségét élvezni, aki nem rejtőzködik, de nem is hivalkodik túlzottan, tisztában van önmaga értékének. Egy tiszta nő története.
A rózsakvarc már ránézésre is gyengédséget kelt, nem véletlenül tartják azt róla, hogy szerencséssé teszi a szerelmet. És emellett erősíti az empátiás képességünket, megbocsátásra ösztönöz, és gyógyítja a szív sebeit, nyitottá tesz a szépségre és harmóniára, életre kelti az alkotóerőt.
Hölgyeim, ezt a szép medált egy szürke, szabálytalan tekla-lánc tartja, és még gazdáját keresi.
Ha úgy érzed, ez a te medálod, a te történeted, hívj!


Ééééééééééés most jöjjön egy kis GOUBA!

Jó reggelt minden kedves látogatónak! Eljött ez a szép napsütötte reggel, és már készülünk is a Gozsdu-udvarba!
Nagyon várom, hogy összeállítsam a standomat, hogy kitegyem a portékáimat, és természetesen nagyon várom a látogatókat!

Érdekelnek a visszajelzések, vélemények, új ötletek, mindenféle tanácsok! Gyertek ki egy pár percre, igazán érdekes kavalkád vár itt mindenkire.

A bolhapiac és művészpiac összemosódik ezen a helyen, a kisgyerekek számtalan lehetőséget kapnak arra, hogy kipróbáljanak egy halom játékot (és egy kis hiszti is belefér!), lesznek könyvek, ékszerek, mindenféle kézzel készült tárgyak, szóval csupa izgalom!
Nagyon remélem, hogy a szél nagyon kedvesen fog simogatni egész nap, és a nagyobb lökéseket holnapra tartogatja, ja, és egy kis langy melegre is számítok!

Este majd bővebben beszámolok a tapasztalatokról, és tán még egy-két képet is hozok majd magammal!

Mindenkinek napsütötte vasárnapot kívánok!!

Virágom, virágom, rubintos virágom...

























Ezt a szép tavaszi virágot ajánlom mindenkinek, akit megérint a kikelet szépsége!
Finom, apró kis gránátok (és nem rubinok) díszítik, ezüstözött drótból készült, természetesen 100% kézimunka!
Fiatalos, kedves, flörtölős darab - hiszen itt a tavasz!!!

Nemsokára feltöltöm az új kollekciómat is, amit az elmúlt hetekben készítettem, csak nem nagyon volt időm fotózni, formázni, meg effélék. Kíváncsi vagyok, hogy mi a vélemény!!!


GOUBA - a fix program



















Kedveseim!

Komoly vívódást nem okozott, de azért meg kellett gondolnom, hogy élek a Gouba adta lehetőséggel, és végül győzött a józan ész, a vállalkozókedv és a kíváncsiság:

VASÁRNAP IRÁNY A GOUBA!

www.gouba.hu

Aki nem tudja miről beszélek, Gozsdu Udvar, Király utca 13.

Szeretettel várok mindenkit, akit érdekel egy kis bolhapiacolás, egy kis nézelődés, és akit érdekel ZITACSEK ÉKSZERDOBOZA, mert magammal viszem, és lehet nézelődni, lehet csodálkozni, lehet vásárolni, lehet csacsogni, lehet nevetgélni, és még sok mást is...

Gyertek, gyertek, vasárnap reggelre milyen más programotok lehet, mint ZITACSEK ÉKSZERDOBOZA és a GOUBA????!!!!


Jade skorpió álma
















Ez az ékszer egy érdekes kísérlet volt nekem, a végeredmény egy rézdrótból készült karkötő. Nyár esti partikhoz, egy lenge ruhához kiválóan illeszkedő darab.
Hozzávalók: rézdrót, jade-gyöngyök.